utorak, 7. svibnja 2013.

Bullsi šokirali prvake, Spursi se izvukli

Bullsi šokirali prvake, Spursi se izvukli, 44 poena Curryja

Aktualni prvaci NBA, momčad Miami Heata doživjela je prvi poraz u doigravanju. San Antonio nakon velikog preokreta i dva produžetka slavio nad Warriorsima.

Bullsi su na Floridi savladali Miami, aktuelne NBA prvake i ekipu sa najboljim omjerom u regularnom dijelu sezone. Bikovi su slavili rezultatom 93:86. Kod Bullsa je još jednom odličan bio Nate Robinson sa 27 postignutih poena i devet asistencija. Butler je dodao 21 poen, dok je Noah ubacio 13, uz 11 skokova i četiri asistencije. Kod domaćih LeBron James je postigao 24 poena, kojima je dodao i osam skokova, te sedam asistencija.

Utakmica je počela svečanom dodjelom MVP priznanja za LeBrona Jamesa. Sredinom zadnje četvrtine imali su domaćini 7 poena prednosti i činilo se da neće dopustiti iznenađenje, no žilavi Bullsi u zadnje 2 minute rade seriju 10:0 i zasluženo upisuju prvu pobjedu 93:86 za vodstvo u seriji.

U drugom susretu večeri vidjeli smo pravu dramu. Nešto više od četiri minute prije kraja ekipa iz Oaklanda je imala prednost 104:88, ali to nije bilo dovoljno. Mamuze su se vratile serijom 18:2 i izborile produžetak.
Nakon prvog produžetka nije bilo pobjednika, a onda sjajni Manu Ginobili sekundu prije isteka vremena trojkom donio trijumf Spursima.

 Fenomenalan je ponovo bio Stephen Curry sa 44 ubačena koša uz 11 asistencija, no ni to nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz u zadnjim sekundama. Thompson i Barnes su dodali po 19. Kod pobjedničke momčadi prvo ime bio je Tony Parker sa 28 koševa, 8 skokova i 8 asistencija, dok je bivši igrač Olimpije iz Ljubljane Danny Green dodao 22 koša.Duncan, koji se mučio sa želucem bacio je 19 poena uz 11 skokova. Leonard je ubacio 18 a Ginobilli 16.