srijeda, 15. svibnja 2013.

The Sun: Mancinija posla koštali Džeko, Balotelli, Hart...


The Sun: Mancinija posla koštali Džeko, Balotelli, Hart...

Roberto Mancini je nakon više od tri godine rada u Manchester Cityju napustio ovaj klub, a britanski mediji sada detaljno analiziraju njegove uspjehe i neuspjehe u ovom klubu.

Britanski The Sun je otišao korak dalje te je razloge za otkaz potražio u igračima Građana. Naime, izdvojeno je osam igrača za koje se smatra da su iznevjerili Roberta Mancinija, a među njima se nalazi ime i našeg reprezentativca, Edina Džeke.

"Džeko je veliki ljubimac navijača te je i najbolji strijelac ove ekipe u Ligi ove sezone. Ipak, nije se pokazao kada ga Mancini koristi od prve minute. Bosanac igra odlično kao super-izmjena, ali ne izgleda kao igrač od 27 miliona funti", stoji u The Sunu.

Otočki novinari su se još jednom pokazali kao jako nezgodni, ali i pomalo zaboravni budući da su očigledno zaboravili kako je upravo naš reprezentativac svojim golovima i asistencijama spašavao posao italijanskog stručnjaka.

Na spisku igrača nalaze se još Mario Balotelli, Samir Nasri, Javi Garcia, Joe Hart, Vincent Kompany, Maicon i David Silva.

Preuzeto sa SportSport.ba